Ublažite bolne simptome limfedema!

Poboljšajte kvalitet života sa Venio Ultra® i ublažite simptome limfedema.

Na ovoj stranici naći ćete sledeće informacije u vezi sa limfedemom:

 • Šta je to primarni limfedem, a šta sekundarni limfedem?
 • Koje su komplikacije usled limfedema?
 • Na koji način Venio Ultra može da pomogne da se ublaže simptomi limfedema?
 • Šta može da se učini kako bi se ublažili simptomi povezani sa limfedemom?

Limfedem je medicinski termin koji opsuje simptome oticanja do koga može doći bilo gde u organizmu, mada se najčešće javlja na rukama i nogama.

Šta je limfedem?

Limfedem se definiše kao prekomerno nakupljanje tečnosti iz tkiva (ili “limfe”) do koga dolazi usled ometene limfne drenaže, a termin “limfedem” trebalo bi ograničiti na opisivanje edema kod pacijenata kod kojih je potvrđena limfatična abnormalnost. Limfedem može da se pojavi kod bilo koga u bilo kom dobu života i to na bilo kom delu tela. Iako ne ugrožava život može da bude veoma mučan i može postati veliki fizički i društveni problem. Trenutno za njega ne postoji lek, ali uz odgovarajuće terapijske postupke i saradnju pacijenata može da se drži pod kontrolom.

Limfedem se klasifikuje kao primarni ili sekundarni, što zavisi od početnog uzroka ovog stanja.

Primarni limfedem:

Primarni limfedem odnosi se na abnormalno funkcionisanje limfnog sistema. Oboleli može da se rodi sa njim ili da se ovo stanje pojavi kasnije u toku života.

Sekundarni limfedem:

Sekundarni limfedem može da se pojavi posle hirurške ili zračne terapije karcionoma, infekcija ili ozleda.

Važno je napomenuti da ukoliko se ne tretira stanje limfedema postoji velika verovatnoća da će se simptomi vremenom pogoršati.

Simptomi limfedema mogu da uključe sledeće:

 • Zapaljenje ili oticanje
 • Umanjeni imunitet u zahvaćenim delovima
 • Smanjen obim pokreta zglobova
 • Bolne i umorne noge

Kakve komplikacije mogu nastati usled limfedema?

Limfedem smanjuje efikasnost tkiva pri odstranjivanju fluida, što za uzvrat može da dovede do sakupljanja bakterija koje mogu da dospeju u kožu ili potkožna tkiva kao posledica neke manje ozlede ili ogrebotine. Ovo može da izazove infekciju. Infekcija nastala na ovaj način naziva se celulitis. Nepovoljno je to što se limfatični sudovi dalje oštećuju sa svakom epizodom celulitisa. Zbog svega ovog veoma je važno izbegavati infekcije.

Limfedem posle tretmana kancera

Uobičajeni delovi tela na kojima se limfedem javlja posle tretmana kancera su:

 • Na nozi, ako kancer ili naknadni terapijski postupak zahvati čvorove u predelu prepona ili karlice.
 • Na ruci posle tretiranje kancera dojke u predelu pazuha

Ruka ili noga može da se ukoči, da se javi neprijatan osećaj u njoj ili čak da otekne i da se teško pokreće, usled čega obične svakodnevne radnje postaju bolne i teško izvodljive. Limfedem može da se pojavi nedeljama, mesecima, pa čak i godinama nakon tretmana kancera.

Limfedem se obično pojavljuje na ruci ili nozi, mada mogu da se pojave natečeni delovi i u drugim delovima tela.

Šta može da se učini kako bi se ublažili simptomi povezani sa limfedemom?

Venio Ultra® je registrovan kao medicinsko sredstvo u UK i hiljade korisnika već uživa u prednostima ovog uređaja kako onog namenjenog za kućnu upotrebu, tako i mobilnih uređaja. Venio Ultra® je uređaj koji je specijalno dizajniran da poboljša cirkulaciju krvi, posebno u donjoj regiji nogu u kojoj limfedem može da se pojavi. Elektro jastučići koji se isporučuju uz ovaj proizvod mogu da se postave na delove na kojima limfedem može da se pojavi, kao što su ruke. Zahvaljujući elektro jastučićima dolazi do kontrahovanja i opuštanja mišića, što dovodi do smanjenja oticanja u tom predelu. Jednostavni su za upotrebu i mogu ponovo da se koriste zahvaljujući samolepljivoj poleđini.

Venio Ultra® šalje električne impulse koji podstiču stimulaciju mišića u stopalima, donjem delu nogu i ciljanim grupama mišića. Mišići se kontrahuju i opuštaju da bi se krv pumpala i cirkulacija poboljšala. Kako bi se pomoglo kod nakupljanja fluida (limfedem) u predelu ruku koriste se elektrode-jastučići koji mogu da se postave na određene grupe mišića, što će pomoći pri stimulaciji mišića i cirkulaciji u predelu ruku. Na ovaj način doprinosi se ublažavanju bola i smanjenju otoka.

Loša cirkulacija u nogama može da izazove dosta nelagodnosti, uključujući oticanje, bol, obamrlost. Poboljšanjem cirkulacije krvi u nogama rizici od ovih problema smanjuju se u značajnoj meri.

Kakvi rezultati mogu da se očekuju kod ljudi koji pate od limfedema?

Kliničke studije podržavaju ovu metodu. Dokazano je da stimulacija mišića stopala, listova, kao i ciljanih grupa mišića može da:

 • Poboljša cirkulaciju i umanji bol i oticanje
 • Poboljša jačinu i smanji propadanje mišića
 • Umanji oticanje mišića
 • Poveća nivo energije i umanji stres
 • Doprinese brzom oporavku povrede mišića
 • Poboljša dobrobit i pokretljivost
 • Ublaži bol u nogama i osećaj umora
 • Umanji oticanje i zadržavanje tečnosti povezanih sa lifmedemom..

Šta može da se učini kako bi se ublažio bol povezan sa limfedemom?

Iz kontakata sa pacijentima postali smo svesni u kojoj meri život sa limfedemom može da bude frustrirajući. Venio Ultra® je izvanredan uređaj koji pomaže kod ovog stanja i hiljade korisnika je već osetilo olakšanje korišćenjem svog Venio Ultra® aparata. Venio Ultra® šalje električne impulse koji podstiču stimulaciju mišića u stopalima i donjem delu nogu. Mišići se grče i opuštaju kako bi se krv pumpala i cirkulacija poboljšala.

Venio Ultra® – koristite ga i dok ste u pokretu!

Biće trenutaka kada ste van kuće, na putu ili u pokretu. Venio Ultra je takođe prenosivi uređaj koji vam omogućava da koristite sve njegove prednosti i kada ste u pokretu. Posebno dizajnirani električni impulsi prenose se od kontrolnog upravlača do jedinstvenih terapeutskih papuča. Da bi ste Venio Ultra koristili na putovanju, uz uređaj dobijate i tri baterije od 1.5V koje traju više desetina korišćenja.

Tretirajte određene delove na kojima osećate bol i oticanje!

Osećate bolove na teško dostupnim mestima kao što su kolena, leđa i ramena? Venio Ultra sadrži i 4 elektro-jastučića. Možete da ih primenite na bolnim mestima, kao što su bolna kolena, leđa ili na akupresurne tačke. Takođe ih možete koristiti za jačanje određenih grupa mišića.

Naručite već danas svoj Venio Ultra® i uverite se sami kako će vas ovaj fantastični uređaj vratiti na put ozdravljenja i ublažiti simptome povezane sa limfedemom.