Sindrom nemirnih nogu – Ublažite bol i poboljšajte pokretljivost još danas!

Poboljšajte kvalitet života sa Venio Ultra® i ublažite simptome sindroma nemirnih nogu još danas.

Na ovoj stranici naći ćete sledeće informacije u vezi sa sindromom nemirnih nogu (SNN):

 • Šta je sindrom nemirnih nogu (SNN)? – ublažite simptome sindroma nemirnih nogu još danas
 • Šta izaziva sindrom nemirnih nogu (SNN) - ublažite simptome sindroma nemirnih nogu još danas
 • Hladna stopala i šake su simptomi loše cirkulacije - ublažite simptome sindroma nemirnih nogu još danas
 • Kako Venio Ultra može da pomogne pri ublažavanju sindroma nemirnih nogu (SNN)? Ublažite simptome sindroma nemirnih nogu još danas

Od sindroma nemirnih nogu (SNN) u Velikoj Britaniji pati više od 1,5 milion ljudi. Znaci SNN-a osećaju se obično uveče kada se ljudi spremaju da krenu na spavanje, što može da dovede do poremećaja spavanja. Sindrom nemirnih nogu (SNN) može da bude izazvan nedostatkom kretanja, što opet dovodi do neprijatnog bola u nogama zbog koga se javlja potreba da se noge pomere. Za SNN ne postoji nikakav poznati lek, ali postoji više načina da se pomogne u sprečavanju ovog poremećaja.

Simptomi sindroma nemirnih nogu (SNN) mogu da se razlikuju od osobe do osobe. Tu spada veliki dijapazon simptoma, od blage iritacije koja može da bude neugodna, pa do onesposobljavanja nogu. Sindrom nemirnih nogu (SNN) može da ima ozbiljan uticaj na svakodnevni život i ljude iz okruženja.

Najvažniji simptom sindroma nemirnih nogu (SNN) je nenamerna potreba da se pomere noge praćena osećajem bockanja ili oštrog bola. Pacijenti koji pate od ovog poremećaja to opisuju kao da u kostima osećaju električnu struju ili duboki svrab.

Simptomi sindroma nemirnih nogu obično se javlja dok se pacijent odmara – na primer, kada sedi u stolici ili leži na krevetu. Privremeno olakšanje se postiže pokretanjem nogu. Simptomi se obično javljaju uveče i sve više se pogoršavaju u toku noći.

Kvalitet života neke osobe može u velikoj meri da se olakša pomoću poboljšane tenzije mišića, jačine, ravnoteže, koordinacije i pokretljivosti. Ako je neka osoba slabog zdravlja ili se oporavlja od neke povrede i zbog toga neko vreme nije bila aktivna, ona mora sa aktivnostima da otpočne postepeno. Čak i desetominutna šetnja ovakvim osobama može da bude od velike koristi.

Emocionalne implikacije sindroma nemirnih nogu

Sa smanjenjem snage i pokretljivosti smanjuje se i samostalnost ljudi, a povećava se zavisnost od drugih, što može dovesti do emocionalnih problema, ne samo za obolelog već i za članove porodice i prijatelje koji moraju da pomažu obolelima pri obavljanju svakodnevnih radnji.

Šta izaziva sindrom nemirnih nogu (SNN)?

Mišljenje medicinskih stručnjaka trenutno je podeljeno kada je reč o uzroku sindroma nemirnih nogu. Postoje indikacije na osnovu kojih se pretpostavlja da je ovaj poremećaj povezan sa neravnotežom hemijske supstance u mozgu, koji se zove dopamin.

Dopamin se prirodno javlja u organizmu i ima ključnu ulogu u kretanju. Pretpostavlja se da uveče nivo dopamina u organizmu opada i upravo je u tome objašnjenje zbog čega se ovaj poremećaj pogoršava u toku noći.

Sindrom nemirnih nogu – simptomi mogu da uključe:

 • Neprijatan osećaj
 • Poremećaj spavanja
 • Poremećaj povremenog kretanja ekstremiteta (PPKE)
 • Mravinjanje/žmarci
 • Jaka potreba da se pomeraju noge

Već danas preuzmite kontrolu i počnite da uživate u prednostima koje donosi smanjenje bola i poboljšano kretanje. Nemojte dozvoliti da vam sindrom nemirnih nogu upropasti život.

Sindrom nemirnih nogu (SNN) je emocionalno i bolno stanje, ali postoji dosta stvari koje možete preduzeti kako biste ovaj poremećaj držali pod kontrolom, umanjili bol i poboljšali cirkulaciju.

Iz kontakata sa pacijentima postali smo svesni u kojoj meri sindrom nemirnih nogu (SNN) može da bude iscrpljujući i frustrirajući. Venio Ultra® je izvanredan uređaj koji pomaže kod ove bolesti i hiljade korisnika je već osetilo olakšanje korišćenjem svog Venio Ultra® aparata.

Kakvi rezultati mogu da se očekuju kod osoba koje pate od sindrom nemirnih nogu?

Kliničke studije podržavaju ovu metodu. Dokazano je da stimulacija mišića stopala, listova, kao i ciljanih delova tela može da:

 • Poboljša cirkulaciju i umanji bol i oticanje - još danas ublažite simptome sindroma nemirnih nogu
 • Stimuliše nervne završetke kako bi se poboljšala cirkulacija - još danas ublažite simptome sindroma nemirnih nogu
 • Pomogne da se održi i poveća opseg kretanja, spreči ili uspori atrofija mišića zbog neaktivnosti i ponovno edukuju mišići - još danas ublažite simptome sindroma nemirnih nogu
 • Poboljša jačinu i smanji propadanje mišića - još danas ublažite simptome sindroma nemirnih nogu
 • Poveća nivo energije i umanji stres - još danas ublažite simptome sindroma nemirnih nogu
 • Poboljša dobrobit i pokretljivost - još danas ublažite simptome sindroma nemirnih nogu
 • Ublaži bol u nogama i osećaj umora - još danas ublažite simptome sindroma nemirnih nogu

Venio Ultra® – koristite ga i dok ste u pokretu!

Biće trenutaka kada ste van kuće, na putu ili u pokretu. Venio Ultra je takođe prenosivi uređaj koji vam omogućava da koristite sve njegove prednosti i kada ste u pokretu. Posebno dizajnirani električni impulsi prenose se od kontrolnog upravljača do jedinstvenih terapeutskih papuča. Da bi ste Venio Ultra koristili na putovanju, uz uređaj dobijate i tri baterije od 1.5V koje traju više desetina korišćenja.

Tretirajte određene delove na kojima osećate bol i oticanje! Još danas ublažite simptome sindroma nemirnih nogu

Osećate bolove na teško dostupnim mestima kao što su kolena, leđa i ramena? Venio Ultra sadrži i četiri elektro-jastučića. Možete da ih primenite na bolnim mestima, kao što su bolna kolena, leđa ili na akupresurne tačke. Takođe ih možete koristiti za jačanje određenih grupa mišića.

Naručite danas Venio Ultra® i uverite se sami kako će vas ovaj fantastični uređaj vratiti na put ozdravljenja i ublažiti simptome povezane sa sindromom nemirnih nogu.